Blog
Intreaba niste parinti sau bunici cum se jucau ei cand erau mici si unde! Compara raspunsurile acestora cu cele ale copiilor de astazi! Vei descoperi cu siguranta ca, spre deosebire de generatiile anterioare, amintirile din copilarie sunt in mare parte făcute in interior, departe de natura si dominate de timpul petrecut in fata ecranelor.
more...
Multi copii cresc in mediul urban si multi nu se misca suficient. Cand traim fara "vitamina N" ("N" vine de la „natura”) si suferim de „sindromul lipsei naturii”, nu traim bine... In plus, jocul afara este cea mai importanta metoda in care copiii isi pot dezvolta motricitatea.
Dar, din ce în ce mai multi parinti gasesc foarte dificil sa îsi convinga copiii sa se joace afara. Te confrunti si tu cu problema aceasta? Iata cateva trucuri dovedite care ii vor scoate pe copii din casa...Cine nu-i gata, il iau cu lopata!” o fraza pe care cu totii am strigat-o de nenumarate ori in copilaria noastra jucandu-ne de-a v-ati ascunselea pe afara ... „Tara, tara, vrem ostasi!” „Pe cine?! Pe cine?!” parca auzim si acum zeci de voci raspunzând. „1, 2, 3, la perete stop!”, baba oarba, ratele si vanatorii... toate erau invitatii de nerefuzat, afara, la joaca.
Exista multe moduri in care copilaria generatiilor din prezent difera de cea a generatiilor anterioare, dar unul dintre cele mai contrastante aspecte este masura in care copiii petrec timp in natura. Exista numeroase motive pentru reducerea intervalului de timp zilnic petrecut afara: de la cresterea semnificativa a timpului petrecut in interactiunea cu dispozitivele electronice, accentul pus pe activitatile planificate, preocuparile legate de expunerea la soare, dar si lipsa locurilor de joaca in aer liber. Nu e vorba doar de copii... si adultii petrec mai putin timp afara.
more...Jocul reprezinta principala modalitate de invatare pentru copii, iar eu, prin jucariile selectate in magazinul meu, propun sa facem invatarea cat mai placuta. Copiii se joaca mult, mai ales în primii ani de viata, iar parintilor le revine sarcina de a le alege responsabil jucariile. Se stie ca scopul acestora este multiplu: de dezvoltare a inteligentei, a creativitatii, a memoriei, a personalitatii si, in final, de pregatire a copilului pentru viata de adult, prin urmare si responsabilitatea noastra e mare. E in puterea noastra, a parintilor, sa ne asiguram ca jucariile cu care isi petrec timpul copiii nostri au caracterul educativ necesar pentru a avea un impact pozitiv în formarea lor. Acesta este crezul care sta in spatele selectiei jucariilor Tini Mini Toys.
more...