Invatarea poate fi o joaca. Alege jucarii educative pentru copilul tau!

Eu sunt Diana, mama lui Darius, in varsta de 2 ani si fondatoarea magazinului online de jucarii educative Tini Mini Toys.  

Avand o carieră de zece ani într-o companie de audit si consultanta din Big Four, ritmul in care a trebuit sa invat enorm de multe lucruri in acesti ani a fost foarte intens, dar cele mai importante lucruri învatate au fost acelea ca resursa cea mai rara e timpul si ca nu trebuie sa il lasi nefolosit. Trebuie sa incerci sa pui in practica lucrurile in care crezi, oricat de diferite sunt fata de ce iti este confortabil sa faci. Avand aceasta lectie invatata, am profitat de boost-ul de creativitate din concediul de maternitate, si am decis ca e momentul sa dedic mai mult timp pasiunilor si lucrurilor pe care mi-am dorit mereu sa le fac, dar pentru care nu am gasit niciodata timp. Si de ce nu?... sa le transform intr-un business.

Firul povestii Tini Mini Toys a inceput sa fie crosetat in 2015. In putinul timp liber pe care un auditor financiar il avea au aparut primele jucarii confectionate manual, din bumbac. Sigure pentru copii, viu colorate si foarte dragalase, jucariile si accesoriile Tini Mini i-au bucurat pe copiii prietenilor si au aprins scanteia ideii aparitiei magazinului www.tiniminitoys.ro. Jucariile din materiale naturale (lemn si bumbac) au început sa se adune in asteptarea unui baietel.

Daca cei mai multi dintre noi, cand se gandesc la copilarie, isi amintesc cu drag de joaca cu prietenii de afara, cataratul prin copaci, sau dezamăgirea cand afara se intuneca tocmai cand joaca era in toi, in cazul copiilor nostri situatia e diferita. Ei petrec mult timp jucandu-se in casa cu diverse gadget-uri mai mult sau mai putin adaptate varstei lor, iar întalnirile cu prietenii sunt atent programate inclusiv in agendele parintilor.

Jocul reprezinta principala modalitate de invatare pentru copii, iar eu, prin jucariile selectate în magazinul meu, propun sa facem învatarea cat mai placuta. Copiii se joaca mult, mai ales în primii ani de viata, iar parintilor le revine sarcina de a le alege responsabil jucariile. Se stie ca scopul acestora este multiplu: de dezvoltare a inteligentei, a creativitatii, a memoriei, a personalitatii si, in final, de pregatire a copilului pentru viata de adult, prin urmare si responsabilitatea noastra e mare. E in puterea noastra, a parintilor, sa ne asiguram ca jucariile cu care isi petrec timpul copiii nostri au caracterul educativ necesar pentru a avea un impact pozitiv in formarea lor. Acesta este crezul care sta in spatele selectiei jucariilor Tini Mini Toys.

Mi-a placut mereu sa planific activitati educative pentru copii, eu pregatindu-ma initial pentru o cariera didactica si absolvind un liceu cu profil pedagogic, vocational.

Selectez atent jucariile din magazinul Tini Mini Toys, avand ca si criteriu primordial valoarea lor educativa. Inca de la inceput, unul din scopuri a fost acela de facilita accesul altor parinti la jucarii din materiale cat mai naturale. Variantele propuse reprezinta creatiile celor mai respectabili producatori de jucarii, majoritatea din lemn, adesea premiate, stimuland creativitatea, intotdeauna incurajand invatarea, explorarea si contactul direct. Jucariile pe care le aleg sunt vesele, atragatoare, durabile... si neaparat educative.

In vremuri in care e tot mai dificil sa gasesti un echilibru intre serviciu si timpul dedicat copiilor, noi ne-am propus sa ii facem si pe parinti sa astepte cu nerabdare orele de joaca. Numeroasele jucarii pentru jocuri de rol propuse sunt pretextul perfect pentru ca noi adultii sa intram in lumea copiilor, sa ii ajutam pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile de socializare simuland diverse situatii desprinse din realitate, si, de ce nu, sa ne bucuram de jucariile pe care cu siguranta ni le-am fi dorit si noi candva.

In lumea Tini Mini Toys veti gasi: jucarii Montessori, special construite pentru a facilita invatarea prin descoperire; puzzle-uri care stimuleaza capacitatea de a rezolva probleme, de a înțelege logica lucrurilor, ajutand la construirea sentimentului de incredere in sine; jucarii pentru jocuri de rol care stimuleaza imaginatia si capacitatea de a socializa; jucarii pentru construit care stimuleaza vederea in spatiu, gandirea logica si imaginatia; jucarii menite sa ii ajute pe copii sa exploreze mediul inconjurator, sa inteleaga legile fizicii sau relatia cauza-efect, jucarii pentru exterior si nu in ultimul rand,  jucarii menite sa ii ajute pe parinti sa construiasca o relatie deschisa cu cei mici.

Va asteptam cu drag sa ne jucam si sa invatam impreuna!

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi afisata