Blog

pe pagina
Setati descendent
Pagina
  1. Trucuri pentru a scoate copilul afara din casa... la joaca, in natura

    Intreaba niste parinti sau bunici cum se jucau ei cand erau mici si unde! Compara raspunsurile acestora cu cele ale copiilor de astazi! Vei descoperi cu siguranta ca, spre deosebire de generatiile anterioare, amintirile din copilarie sunt in mare parte făcute in interior, departe de natura si dominate de timpul petrecut in fata ecranelor. 
    Multi copii cresc in mediul urban si multi nu se misca suficient. Cand traim fara "vitamina N" ("N" vine de la „natura”) si suferim de „sindromul lipsei naturii”, nu traim bine... In plus, jocul afara este cea mai importanta metoda in care copiii isi pot dezvolta motricitatea. 
    Dar, din ce în ce mai multi parinti gasesc foarte dificil sa îsi convinga copiii sa se joace afara. Te confrunti si tu cu problema aceasta? Iata cateva trucuri dovedite care ii vor scoate pe copii din casa...

    mai mult...
    0
  2. Pe locuri, fiti gata de... joaca in aer liber!

    Cine nu-i gata, il iau cu lopata!” o fraza pe care cu totii am strigat-o de nenumarate ori in copilaria noastra jucandu-ne de-a v-ati ascunselea pe afara ... „Tara, tara, vrem ostasi!” „Pe cine?! Pe cine?!” parca auzim si acum zeci de voci raspunzând. „1, 2, 3, la perete stop!”, baba oarba, ratele si vanatorii... toate erau invitatii de nerefuzat, afara, la joaca.   

    Exista multe moduri in care copilaria generatiilor din prezent difera de cea a generatiilor anterioare, dar unul dintre cele mai contrastante aspecte este masura in care copiii petrec timp in natura. Exista numeroase motive pentru reducerea intervalului de  timp zilnic petrecut afara: de la cresterea semnificativa a timpului petrecut in interactiunea cu dispozitivele electronice, accentul pus pe activitatile planificate, preocuparile legate de expunerea la soare, dar si lipsa locurilor de joaca in aer liber. Nu e vorba doar de copii... si adultii petrec mai putin timp afara.

    mai mult...
    0
  3. „Cand voi fi mare, vreau sa fiu...” Importanta jocului de rol in dezvoltarea copiilor

    “Imaginatia e mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata la tot ce stim si intelegem acum, in timp ce imaginatia imbratiseaza intreaga lume, si tot ce va fi vreodata de stiut sau de inteles.” Albert Einstein

    Copilul tau ti-a spus vreodata ca el cand va fi mare va fi cosmonaut, spion, pompier, pilot, actrita, sau cantareata...? Copilaria este o perioada in care cei mici se implica in jocuri ale imaginatiei: printr-o banala joaca cu papusa ei pretind ca sunt parinti grijulii cu copilul lor. Ceea ce fac se numeste “joc de rol”. 

    mai mult...
    0
pe pagina
Setati descendent
Pagina
Copyright © 2023 Tini Mini Toys . Toate drepturile rezervate.