Blog

pe pagina
Setati descendent
 1. „Cand voi fi mare, vreau sa fiu...” Importanta jocului de rol in dezvoltarea copiilor

  “Imaginatia e mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata la tot ce stim si intelegem acum, in timp ce imaginatia imbratiseaza intreaga lume, si tot ce va fi vreodata de stiut sau de inteles.” Albert Einstein

  Copilul tau ti-a spus vreodata ca el cand va fi mare va fi cosmonaut, spion, pompier, pilot, actrita, sau cantareata...? Copilaria este o perioada in care cei mici se implica in jocuri ale imaginatiei: printr-o banala joaca cu papusa ei pretind ca sunt parinti grijulii cu copilul lor. Ceea ce fac se numeste “joc de rol”. 

  mai mult......
  0
 2. Vrei sa imbunatatesti capacitatea de concentrare a copilului tau? Alege jucariile din lemn!

  “Jocul este cea mai inalta forma de cercetare” spunea Albert Einstein.

  Cand un copil se joaca cu jucarii din lemn, fara baterii si efecte sonore, i se cere sa creeze el tot scenariul: isi imagineaza ce face jucaria, produce el sunetul pe care l-ar emite jucaria, pune jucaria in miscare, mai degraba decat sa observe ca un spectator tot procesul. Aceste activitati permit copilului sa controleze el jocul, pastrandu-si mintea clara, imaginand scenarii si rezolvand problemele in mod eficient. 

  mai mult......
  0
 3. Invatarea poate fi o joaca. Alege jucarii educative pentru copilul tau!

  Jocul reprezinta principala modalitate de invatare pentru copii, iar eu, prin jucariile selectate in magazinul meu, propun sa facem invatarea cat mai placuta. Copiii se joaca mult, mai ales în primii ani de viata, iar parintilor le revine sarcina de a le alege responsabil jucariile. Se stie ca scopul acestora este multiplu: de dezvoltare a inteligentei, a creativitatii, a memoriei, a personalitatii si, in final, de pregatire a copilului pentru viata de adult, prin urmare si responsabilitatea noastra e mare. E in puterea noastra, a parintilor, sa ne asiguram ca jucariile cu care isi petrec timpul copiii nostri au caracterul educativ necesar pentru a avea un impact pozitiv în formarea lor. Acesta este crezul care sta in spatele selectiei jucariilor Tini Mini Toys.

  mai mult......
  0
pe pagina
Setati descendent
To Top