Blog

pe pagina
Setati descendent
 1. Pe locuri, fiti gata de... joaca in aer liber!

  Cine nu-i gata, il iau cu lopata!” o fraza pe care cu totii am strigat-o de nenumarate ori in copilaria noastra jucandu-ne de-a v-ati ascunselea pe afara ... „Tara, tara, vrem ostasi!” „Pe cine?! Pe cine?!” parca auzim si acum zeci de voci raspunzând. „1, 2, 3, la perete stop!”, baba oarba, ratele si vanatorii... toate erau invitatii de nerefuzat, afara, la joaca.   

  Exista multe moduri in care copilaria generatiilor din prezent difera de cea a generatiilor anterioare, dar unul dintre cele mai contrastante aspecte este masura in care copiii petrec timp in natura. Exista numeroase motive pentru reducerea intervalului de  timp zilnic petrecut afara: de la cresterea semnificativa a timpului petrecut in interactiunea cu dispozitivele electronice, accentul pus pe activitatile planificate, preocuparile legate de expunerea la soare, dar si lipsa locurilor de joaca in aer liber. Nu e vorba doar de copii... si adultii petrec mai putin timp afara.

  mai mult......
  0
 2. „Cand voi fi mare, vreau sa fiu...” Importanta jocului de rol in dezvoltarea copiilor

  “Imaginatia e mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata la tot ce stim si intelegem acum, in timp ce imaginatia imbratiseaza intreaga lume, si tot ce va fi vreodata de stiut sau de inteles.” Albert Einstein

  Copilul tau ti-a spus vreodata ca el cand va fi mare va fi cosmonaut, spion, pompier, pilot, actrita, sau cantareata...? Copilaria este o perioada in care cei mici se implica in jocuri ale imaginatiei: printr-o banala joaca cu papusa ei pretind ca sunt parinti grijulii cu copilul lor. Ceea ce fac se numeste “joc de rol”. 

  mai mult......
  0
 3. Vrei sa imbunatatesti capacitatea de concentrare a copilului tau? Alege jucariile din lemn!

  “Jocul este cea mai inalta forma de cercetare” spunea Albert Einstein.

  Cand un copil se joaca cu jucarii din lemn, fara baterii si efecte sonore, i se cere sa creeze el tot scenariul: isi imagineaza ce face jucaria, produce el sunetul pe care l-ar emite jucaria, pune jucaria in miscare, mai degraba decat sa observe ca un spectator tot procesul. Aceste activitati permit copilului sa controleze el jocul, pastrandu-si mintea clara, imaginand scenarii si rezolvand problemele in mod eficient. 

  mai mult......
  0
pe pagina
Setati descendent
To Top